274083
No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Пројектна настава – реализација пројекта „ Наш Србобран“vuk06


Од претходне школске године у све школе у Републици Србији уведена је као обавезна и пројектна настава. ОШ „Вук Караџић“ реализује пројектну наставу у коју укључује све актере школског живота – ученике, наставнике, родитеље и локалну заједницу.

Пројектна настава условљава отвореност школе и повезивање са средином која је окружује. Управо због тога , поводом Дана ослобођења Србобрана, у школи је у петак, 19.10.2019. године приказан програм који представља финале пројекта „Наш Србобран“ којим су се ученици и наставници бавили претходних недеља.

  • Ученици наше школе, под руководством наставнице Милене Вукићевић, припремили су на енглеском језику туристички приказ Србобрана уз пратећу Power Point презентацију.
  • Србобран је представљен и на немачком језику путем кратког документарног филма који су снимили ученици наставнице Аријане Војкић.Ученик осмог разреда Стефан Анчић је снимао, режирао и касније компјутерски обрадио филм у коме су глумили његови другари из разреда. Имали смо прилику да на страним језицима послушамо причу о србобранском парку и тргу, црквама, општини, Бељанској бари, али и о познатим фудбалерима који су потекли из нашег града - Саши Катајиу и Огњену Мудринском.
  • Ученици Наташе Мркшић и Ружице Милић, наставница српског језика и географије, израђивали су мапе са географским положајем Србобрана и плакате чија су тема биле угледни Србобранци - Гедеон, Лазар и Ленка Дунђерски, Радослав Субић и Милан Дунђерски.
  • Такође је постављена изложба породичних стабала које су израђивали ученици шестог разреда у сарадњи са својим родитељима.

Наставници ликовне културе Јелена Поповић и Сава Трифуновић одабрали су најкреативније радове, а одабрани ученици награђени су пригодним поклоном. Награде су добили Ана Станојевић, Ања Банковић, Страхиња Јаковљевић, Искра Пивнички и Михајло Мркшић.

Како се у нашем Србобрану одувек неговала култура и љубав према позоришту, ученици наставнице српског језика Драгане Чокић су за крај програма извели драмску представу „Шекспир је пао на теме“.

У наставку текста доносимо вам фотографије са наведених активности.