202709
No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Poster Stojim Pravo maliШкола се прикључила иницијативи "Стојим право"

Директор ОШ "Вук Kараџић" се прикључила иницијативи "Стојим право" коју су покренули Портал за родитеље https://www.detinjarije.com/ и Развојни центар за децу и одрасле "Фактор" у коју ће моћи добровољно да се укључе све школе из целе Србије.

Иницијатива се односи на решавање дугогодишњег проблема претешких ђачких торби, што угрожава физички развој и узокује бројне деформитете кичменог стуба, који су утврђени код чак трећине деце школског узраста.

Акција “Стојим право” је замишљена тако да се школе самоиницијативно прикључују по одлуци директора, и подразумева читање обавештења од стране директора школе на Наставничком већу, у којем се позивају наставници да благовремено обавесте ученике о потребним наставним средствима за наредни период или час, дакле да детаљније планирају наставу и врше одабир МАKСИМАЛНО ДВА наставна средства/ствари по предмету, које ће деца доносити и користити на часовима.

Школа ће своје учешће у иницијативи огласити плакатом на улазним вратима, сајту, друштвеним мрежама и обавештењем на родитељским састанцима. Материјеле неопходне за спровођење иницијативе – плакат, Предлог обавештења за Наставничко веће и Предлог обавештења за родитељске састанке школа је добила од покретача иницијативе.

 Poster Stojim Pravo horizontal