224472
No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Савети за учење на даљину

Драга децо,
Ево још једног корисног текста за вас, нарочито за старије ученике који имају више предмета и више наставника, али наравно и за наше млађе другаре.
Данас ћу вам дати неке савете у вези са техникама успешног учења на даљину.Хајде да признамо сви себи, и ми наставници и ви ученици, свима нам је ново, кликамо на све стране, трчкамо по том електронском простору и трудимо се да све похватамо.
Kао прво,хајде да сад сви дубоко удахнемо. Ево, ја ћу прва! И мени је све ово ново.
А затим да уведемо ред и структуру у наше будуће дане и учење:
-Одредите део дана када ћете се посветити учењу.Предлажем да буде повезано са распоредом наставе на РТС3, али ако вама одговара другачије то је скроз ОK. Само нека буде увек у исто време и на истом месту где иначе учите.
- Занимљив је овај интернет и изазовно је то учење на даљину, а ви сте другари већи мајстори у томе од нас старијих, али може се мало и залутати у тој "Интернет шуми". Предлажем да узмете једну обичну свешчицу или роковник и да сваки дан упишете шта су вам послали наставници за задатак, на којој платформи се то налази и да, када то урадите, штиклирате, заокружите, подвучете или како год желите обележите да сте то обавили.Јер, драги моји, овај електронски простор је далеееееко већи од наших лепих учионица и кабинета у "Вуку" и ваших руксака и свесака.Не желимо да залутамо. Нека се ипак све лепо налази у једној свесци као подсетник.
Ово су само савети, није обавезно.
До следећег "кликања", остајте ми здрави, перите руке, храните се здраво и довољно спавајте. 
Ваша Виолета