224447
No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Савети за безбедно понашање на интернету за време учења на даљину

nasilje na internetuПоштована децо и родитељи,

У обавези сам да вас подсетим на забрану електронског, односно дигиталног насиља сада када изводимо наставу на даљину. С обзиром на то да смо велики део дана за рачунарима или смарт телефонима, подсећам вас да је забрањено било кога вређати, постављати непримерене садржаје, претити, застрашивати, исмевати, вређати коментарима и слично.
Свака врста оваквог понашања утицаће на вашу оцену из владања, а из Министарства просвете су нам поручили да им пријављујемо уколико дође до оваквог насиља.

Много пута у школи смо имали разговоре, предавања и радионице на ову тему, тако да сам сигурна да нећете имати овакве негативне врсте понашања. Сада је време да се поново подсетимо да је насиље забрањено, да никада не може бити решење ни једног проблема, те да доводи до веома лоших последица како за жртву, тако и за насилника.

Драги родитељи, сада када много више времена проводите код куће са децом, поразговарајте поново са њима о важности безбедног понашања на интернету, о свим могућим опасностима којима су изложени на друштвеним мрежама и молим вас да обратите пажњу да не буду изложена интернет садржајима који су непримерени њиховом узрасту.

До следећег текста са корисним саветима, остајте здраво и останите код куће!

Виолета Пивнички, школски психолог