Главни мени

 • Акти школе
 • Родитељи
 • Такмичења
 • Огласна табла
 • Пријатељи школе
 • Активности
 • Секције
 • Екскурзије
 • Фото галерије
 • Ваншколске активности
 • kovid19
  cuvam te
  kako se pise
  ШКОЛСКИ КАЛЕНДАР
  kalendar rada
  РТС ПРЕДАВАЊА
  moja skola
  vikipedija
  eTwinning 

  ИСТОРИЈАТ ШКОЛЕ И НАША ШКОЛА ДАНАС

  Основна школа Вук Караџић је основана 1951. године, а наставља традицију прве школе у Србобрану која је основана далеке 1703. године. У том периоду школа је радила у више објеката који нису испуњавали физичке, хигијенске и савремене педагошке услове, те је 1987. године на обали Великог бачког канала започета изградња нове зграде школе. Новоизграђени савремени школски објекат са довољним бројем учионица, кабинета и пратећих просторија предат је на употребу 1992. године.

  Школа се налази у насељеном месту Србобран, административном центру општине и друга је по броју ученика у Општини.

  Модерно смо опремљени савременим наставним средствима, а током сваке школске године се додатно опремамо са циљем сталног осавремењавања наставе. Људски ресурси запослених у школи су одговарајуће врсте и нивоа образовања, а просветни радници се континуирано стручно усавршавају, развијајући своје професионалне компетенције.

  Број ученика у школи варира из године у годину, а најчешће су распоређени у 20-22 одељења редовне наставе, као и три комбинована одељења наставе за ученике са сметњама у развоју. Школа смо која реализује наставу за децу којима је потребна додатна образовна подршка, односно ИОП и која негује једнакост за све. Архитектонски смо приступачни за особе са инвалидитетом и негујемо универзални дизајн. Такође, организован је и рад продуженог боравка за ученике првог и другог разреда. Ученици активно учествују у свим наставним и ваннаставним активностима, секцијама и факултативним активностима. Волонтирају и реализују хуманитарне активности, учествују у животу школе кроз рад Ученичког парламента, постижу веома добре резултате на такмичењима из различитих области, а сваке школске године имамо ученике који освајају највише награде на такмичењима републичког нивоа. Преко 60% ученика укључено је у рад различитих секција. У школи се реализују традиционалне манифестације, сусрети, приредбе и концерти.

  Школски програм се реализује на српском језику.

  Установе и институције локалне средине са којима сарађујемо су: ОШ "Јован Јовановић Змај“, ОШ „Петар Драпшин“ из Турије и ОШ „Жарко Зрењанин Уча“ из Надаља, затим Гимназија и средња стручна школа „Светозар Милетић“, Општина Србобран, Предшколска установа „Радост“, Дом културе, Народна библиотека, Центар за спорт и туризам, Дом здравља, Полицијска станица Србобран, Црвени крст, Ватрогасни дом, Центар за социјални рад, невладине организације и локални медији.

  Школа реализује образовно-васпитни рад у модерној згради која ученицима и наставницима пружа адекватне услове за рад. Настава ће се реализовати за ученике од првог до осмог разреда у редовним одељењима као и од другог до осмог разреда у одељењима за децу са сметњама у развоју.

  Школска зграда располаже следећим просторијама:

  - Редовне учионице са припремним просторијама ............................................................(7)

  - Учионице за децу са сметњама у развоју.......................................................................(3)

  - Кабинети са припремним просторијама .......................................................................(14)

  - Рачунарска учионица...................................................................................................(1)

  - Кабинет за наставу технике и технологије са радионицом...............................................(1)

  - Просторија за продужени боравак.................................................................................(1)

  - Библиотека са читаоницом ...........................................................................................(1)

  - Медијатека .................................................................................................................(1)

  - Зборница ....................................................................................................................(1)

  - Просторије за управу школе, стручну службу и административне раднике ...................... (5)

  - Кухиња са пратећим простором ....................................................................................(1)

  - Трпезарија ..................................................................................................................(1)

  - Портирница................................................................................................................. (1)

  - Магацински простор .....................................................................................................(2)

  - Санитарни чворови .....................................................................................................(12)

  - Друштвена просторија...................................................................................................(1)

  - Хол у приземљу зграде за вишенаменску употребу..........................................................(1)

  Школа нема спортску халу, па се за потребе наставе физичког васпитања користи спортска хала која се налази у непосредној близини школе, као и отворени спортски терени у школском дворишту. Школа је прикључена на систем централног грејања, а све учионице, кабинети и остале просторије су климатизоване. Учионице су опремљене намештајем који ергономски одговара узрасту ученика.

  За потребе продуженог боравка опремљене су две учионице дидактичким средствима и намештајем који простор за боравак ученика чини подстицајним и угодним. Од ове школске године опремљен је простор који је некада служио за наставу физичког васпитања, како би се целокупна настава одвијала у првој смени.

  Опремљеност школским намештајем је у скаду са нормативом.

  ЛИЧНА КАРТА ШКОЛЕ

  Адреса: Хајдук Вељка 5, 21480 Србобран

  Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Веб страница: http://www.osvuksrbobran.edu.rs/

  fb страница: https://www.facebook.com/profile.php?id=100079428545306&mibextid=ZbWKwL

  Телефон: 021/730-040

  Директор школе: Ружица Милић

  457335
  јун 2023
  пусчпсн
  1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930
  euprava
  ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ
  dualno obrazovanje
  ЕС ДНЕВНИК ЗА НАСТАВНИКЕ
  Es dnevnik nastavnici1
  ЕС ДНЕВНИК ЗА РОДИТЕЉЕ
  Es dnevnik roditelji
  zuov
  yavrsni ispit
  Screenshot 2017 10 12 00 17 28 1